Mensen maken west

Arnold Weel

Motivatie Arnold Weel

Waarom vind je het leuk om hieraan mee te doen?
Het is leuk om aan een open opdracht te werken. Het lijkt me ook leuk om voorbijgangers te verrassen met een intrigerend simpel beeld.

Wat betekent Amsterdam West voor jou?
Sinds 1982 woon ik in Oud West. Ik heb het altijd een zeer prettige buurt gevonden. Hoewel het rommelige van de jaren 80 ook wel iets aantrekkelijks had, kan ik alleen maar toegeven dat de buurt in de loop der tijd vooral vóóruit is gegaan.

Wat wil je buurtbewoners meegeven met deze poster?
Ik wil buurtbewoners laten zien dat het kleine groot kan zijn … dat de corona lockdown ons heeft geleerd dat het zo slecht niet is om eens pas op de plaats te maken … dat vakantiegevoel ook gewoon om de hoek te vinden is …

Bij het ontwerp:
Op een grote poster staat het woord PARK boven een bloem. Bij nader inzien lopen er kleine figuurtjes onder de bloem. De bloem moet dus het formaat van een boom hebben … Inspiratie vond ik bij traditionele circusposters uit Polen, waar alleen het woord CYRK wordt genoemd zonder verdere informatie, dit in combinatie met een eenvoudig, sterk beeld. Retro reklameposters voor vakantiereizen hadden voor mij ook de juiste toon. Ook had ik jaren lang een kartonnen bordje uit een oud leesplankje aan de muur. Het simpele woord zaag in combinatie met het beeld van een timmerman die aan het zagen is, heeft voor mij altijd een complete wereld opgeroepen. Ik hoop dat mijn poster dat ook doet.

E-mail Arnold Weel

Initiatiefnemers:
Beheerd door: