10 mei 2022

Mensen vieren Amsterdam!

Op 27 oktober 2025 bestaat de stad Amsterdam 750 jaar. Hoera! Fonds voor West en de andere zes buurtfondsen in de stad werken hiervoor samen met Amsterdam 750 om de verjaardag van de stad te vieren in de buurt.

Een feestje vieren doen wij graag met zo veel mogelijk bewoners van de stad. Hierom zal de aanvraagronde van Fonds voor West in juli in het teken staan van projecten die de buurt vieren én rondom 27 oktober plaatsvinden.

Heb jij een goed plan om rondom 27 oktober jouw buurt in het zonnetje te zetten? Dat plan kan je in de vorm van een simpele aanvraag via de website van Fonds voor West indienen. Je kunt maximaal €3.000 aanvragen als stichting of vereniging en €1.500 als privépersoon. Er is in totaal € 35.000 beschikbaar voor initiatieven in de hele stad. Betrokken bewoners (het buurtcomité) beoordelen de plannen en besluiten welk plan geld krijgt. Klik hier voor de criteria en deadlines per buurtfonds.

In juli gaat Fonds voor West dus in het bijzonder op zoek naar projecten in de buurt met een extra feestelijk tintje, dat past binnen Mensen vieren Amsterdam en de programmapijler De stad maken we samen van Amsterdam750.  Eigenaarschap en burgerschap voor iedereen staan centraal.

Meer weten? Lees verder op de website van Mensen maken Amsterdam en onze partnerpagina rondom Amsterdam 750.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *