Mensen maken west

Boris De Bruin

Ik ben heel erg gemotiveerd om juist als jonge deelnemer mee te dingen naar zo een prachtige prijs! Het geld lijkt mij geweldig (hard nodig, ik wil een ontwerp site bouwen en uitgave, soort boekje van eerder werk maken) maar ook het proces van opdracht en collega ontwerpers zien werken aan dezelfde opdracht, vind ik super. Mijn werk is al een keer door Best Of The West bekroond met de 1e prijs, dat was toen ik elf was, in 2016.

Ik ben geboren in Bos&Lommer en groei in Corona tijd op, het Erasmuspark is mijn achtertuin. De eerste keer dat ik op de aarde lag, was daar, met mijn tweelingzusje op het kinderspeelveld bij de “tweelingbomen” toen we net geboren waren. Mijn inspiratie voor mijn werk is heel uiteenlopend, van modern, met name streetart als Banksy maar ook Zender, (Sander Pappot) en Shoe (Niels Meulman) en hun (calli)graffiti maar ook meer grafische tekenaars, zoals Joost Swarte en Wasco.

Ik bewonder ook de oude Hollandse meesters, De Stijl en heb een naar Miro geïnspireerd personage. Voor deze opdracht denk ik dat ik vooral iets met mijn eigen roots wil doen, daar vraagt de opdracht bijna om! Die wortels reiken zo ver als voorvaderen Anthon Mauve en Van Gogh en gaan langs Dirk van Gelder. Allen maakten werk met bomen en bloesems en daar wil ik dan ook iets mee doen, als symbool voor het Erasmus park. De tweelingboom uit het Erasmus park is dan ook weer een mooi persoonlijk onderwerp en kan in het beeld, 2 bomen die reikhalzend naar elkaar lijken te buigen, als metafoor dienen naar de kijker. De afstand tussen die 2 bomen moet iets van een spanning uitdragen die we nu met Covid 19 ook steeds voelen, de onnatuurlijke anderhalve meter die we van elkaar af moeten staan. En de hoopvolle bloesem spetterend op de takken als confetti belofte dat er weer fijne dagen aan zullen breken.

Ik wil de poster ook een boodschap laten uitspreken die mijn vrienden willen zien, horen. Waar zij zich in herkennen. Ik ben de jeugd die samenschoolt, demonstreert en met alles nu worstelt, juist op straat. Dus ik denk ook aan een ontwerp van een poster waar het beeld een dubbele laag krijgt: alsof het beeld belaagd is uit protest terwijl het in de openbare ruimte hangt.

De technieken die ik ga gebruiken zijn zeker collage voor het beeld van de bomen, ik werk graag met kalligrafeer pen en ga met Pro Create aan de slag. De tekst, tagline op de poster, en een beeld concept, volgen zo snel mogelijk.

bdbdandart@gmail.com

Initiatiefnemers:
Beheerd door: