Mensen maken west

Ellis Van Der Does

Erasmuspark

Sinds december woon ik met veel plezier in Amsterdam West. Ik heb zelf geen tuin, maar gelukkig is ‘de achtertuin van de buurt’, het Erasmuspark om de hoek. Tijdens de pandemie ben ik het park in de buurt des te meer gaan waarderen. Niet alleen is het fijn om een ommetje te maken of een boek te lezen in de zon, het is ook een geweldige plek om kennis te maken met de buurt in al zijn diversiteit.

Diversiteit is een thema wat ik in mijn poster wilde benadrukken. Op de illustratie zie je allerlei verschillende buurtbewoners van het park genieten, vriendinnen die yoga beoefenen, kinderen die aan het voetballen zijn, een vrouw die aan het mediteren is een een buurtbewoner die elke dag haar hond uitlaat in het Erasmuspark. Naast de bezoekers wil ik ook het park zelf tonen in al zijn verscheidenheid. De kenmerkende beelden, het water wat door het park stroomt en het park wat met elk seizoen weer een ander karakter krijgt.

Tijdens de Corona crisis heb ik tijd genomen om beter naar dingen te kijken, mijn poster is ook bedoelt als prent waar park bezoekers langer naar kunnen kijken en verschillende taferelen in kunnen ontdekken, voor ze hun weg vervolgen.

Ellis D
Ellis D is Ellis van der Does (1990) een illustrator en animator die woont en werkt in Amsterdam West. Als je met haar een ‘trip’ naar illustratie wonderland neemt kom je in een kleurrijk grafisch universum terecht. Ellis werkt in opdracht voor o.a. Tumblr, BBC, Vice en Cambridge University en aan zelf geïnitieerde projecten.

Ellis van der Does
www.ellisvanderdoes.com
ellisvddoes@gmail.com

Initiatiefnemers:
Beheerd door: