Mensen maken west

Mark van de Vis

Toen ik vorige zomer een tijdlang niet goed in mijn vel zat, bood het Erasmuspark mij rust. Vele dagen heb ik gelezen, muziek geluisterd, getekend en met vrienden in het park gedagdroomd. Liggend in het gras heb ik een serie foto’s van het bladerdak gemaakt. Zo lag ik vaak te dagdromen, op mijn rug, starend naar
de lucht.

Ik wist nog niet wat ik met de foto’s zou gaan doen. Maar toen de wedstrijd voorbij kwam, wilde ik het gevoel wat het park mij gaf proberen te vatten in beeld en tekst. En op een manier weer te geven die ook de rust van het Erasmuspark uitstraalt. Amsterdam West betekent voor mij een vertrouwde plek. Waar mensen met verschillende achtergronden naast elkaar leven. Waar een terras uitkijkt op een moskee, waar elke bewoner een verhaal heeft. En waar iedereen samenkomt in het park.

Wat ik de buurtbewoners zou willen meegeven met deze poster is af en toe een stap terug doen. Niet altijd in de hoogste versnelling, maar af en toe een stap terug nemen. En dat grijze periodes er soms bij horen, zodat de zonnige dagen warmer aanvoelen.

Mark van de Vis

www.visvandemark.nl

Initiatiefnemers:
Beheerd door: