Mensen maken west

Natalia Meijerink

Mijn naam is Natalia, van oorsprong architect en nu werkzaam als kunstenaar en ontwerper. Architectuur in
Amsterdam is voor mij een grote bron van inspiratie. Ik woon en werk met veel plezier in Amsterdam West, ik werd verliefd op deze plek toen ik hier zeven jaar geleden naar toe verhuisde vanuit Polen. Graag wil ik deelnemen aan deze ontwerpwedstrijd omdat het over creativiteit en mijn buurt gaat. Ik hoop mijn buurtgenoten te kunnen inspireren om ook te gaan stadstuinieren, wat een grote passie van mij is. In ons hoekhuis in de Bestevaerstraat hebben wij geen tuin, balkon of terras, maar we hebben genoeg ruimte bij ons op de stoep om een kleine stadstuin te maken. Samen met mijn dochter hebben wij een groene oase gemaakt met decoratieve planten, kruiden en groenten. We krijgen heel veel positieve reacties van passanten met vaak een glimlach op hun gezicht. Soms wisselen wij onderling planten en zaden uit met andere tuinliefhebbers. Het mooiste is dat andere buren ook zijn begonnen met het aanleggen van een stads/geveltuin. Zorgen voor planten en dicht bij de natuur zijn maakt mensen kalm en gelukkig. Het geeft een grote voldoening je eigen gekweekte groente te eten. Om dit mogelijk te maken heb je niet perse een grote tuin nodig, een stukje vrije stoep, een beetje fantasie en motivatie zijn genoeg.

Met mijn poster wil ik op een simpele en grappige manier laten zien hoe leuk het is om samen de stad groener te maken. Samen met onze kinderen en buren maken wij de buurt nog mooier en vrolijker. Je ontmoet en praat met buurtgenoten terwijl je met potten, planten en aarde bezig bent. Het is waar, het zijn die kleine dingen die ons gelukkig maken en het gevoel geven dat je erbij hoort. Een leuke manier voor mensen van alle nationaliteiten en achtergronden in Amsterdam West om elkaar te ontmoeten en leren kennen. Omdat iedere tuinier trots mag zijn op haar of zijn tuin, wil ik met mijn poster mensen die in Amsterdam West wonen graag betrekken bij: MAKEN, DELEN, INSPIREREN

De poster samen met het idee voor een online platform (instagram account – @stoeptuinwest), waar buurtgenoten foto’s van hun eigen stoeptuinen kunnen delen en daarmee anderen inspireren. De originele poster is een kunstwerk gemaakt met aquarellen en mixed media op A-3 formaat met de mogelijkheid om over te zetten naar een digitaal bestand en te vergroten.

Natalia Wolska-Meijerink

natalia.meijerink@gmail.com
wolskameijerink.com

Initiatiefnemers:
Beheerd door: