Mensen maken west

Nynke Brandsma

Beste organisatie van Fondsvoorwest,

Ik ben Nynke Brandsma en in december afgestudeerd aan de Fotoschool in Amsterdam. De tijd na mijn afstuderen had ik anders voorgesteld dan de afgelopen maanden, maar het heeft me dicht bij mezelf gebracht en laten zien dat ik van fotografie echt dolgelukkig wordt.

Vandaag stuurde Cathelijne Mulders, founder van Seeyou@art (ook een prachtig kunst-buurt- initatief) mij de oproep voor de poster door. Ontzettend blij! Want dit is mijn ding. Het gaat niet alleen om een poster voor in mijn eigen woonwijk, ik heb ook net uitgesproken dat ik als fotograaf het liefst kunstzinnige posters zou willen maken. In vrijheid creëren om mensen daarmee te inspireren!

Maar eerst, wat ontzettend tof dat dit poster-initiatief voor Amsterdamse kunstenaars er is! Zowel een cadeau voor de kunstenaar als voor de stadsbewoners, en een boost in deze tijd.

In dat kader wil ik ook graag middels deze poster de mensen een boost geven. Want we mogen weer naar buiten, en hoewel kunst in de vorm van theater en musea nog slechts schaars toegankelijk is hoop ik met deze poster iedere voorbijganger een momentje van geluk en inspiratie te brengen.

Ik woon inmiddels 11 jaar in de Baarsjes op de Jan Eef. Het Erasmuspark is waar ik ‘s ochtends kom hardlopen, ’s middags een koffietje doe en ’s avonds nageniet van de mooie bloementuin. Het is buurts, fijn, toegankelijk en in z’n kleinheid toch inspirerend. Mijn buurt heb ik de afgelopen jaren flink zien veranderen. Sinds de moord op juwelier Hund bij mij beneden hebben buurtinitatieven laten zien dat we in een prachtige wijk wonen met volop mogelijkheden en een grote diversiteit aan mensen. Het voelt warm, veilig en bruisend. Een plek waar energie is en waar ik gevoed wordt als kunstenaar.

Voor buurtbewoners hoop ik dat het passeren van deze poster een genietmomentje is. Omdat je jezelf al zo heerlijk op blote tenen door het gras ziet huppelen, omdat het een associatief beeld is wat de fantasie prikkelt tot wegdromen en omdat dit beeld met de mooie teksten van cabaretier Gavin Reinders de kunst naar je toe brengt. Tot slot is het beeld uitnodigend om weer ‘tot leven te komen’ en een prachtige tegenhanger van alle ‘Stayathome’-berichten eerder dit jaar.

Ik nodig jullie uit om een kijkje te nemen op mijn instagram en website:

@nynke.brandsma
www.nynkebrandsma.nl

Initiatiefnemers:
Beheerd door: