Mensen maken west

Doris Konings

Waarom vind je het leuk om hieraan mee te doen
Ik vind het leuk om hieraan mee te doen omdat ik als tekenaar en grafisch ontwerper altijd bezig ben met onderdelen van een stad. Toen ik deze ontwerpwedstrijd zag wist ik meteen dat ik er iets voor zou kunnen maken. Ik heb gekozen voor de meest iconische gebouwen van Amsterdam West. Ik zie ze altijd op mijn weg naar huis aan het eind van de straat boven de huizen opduiken.

wat betekent Amsterdam West voor jou?
Amsterdam West betekent voor mij een buurt waar ik me echt thuis ben gaan voelen in Amsterdam. Ik geniet van het contact met de buren, vooral met de buren die hier al sinds de jaren 80 wonen. Mijn favoriete buurman fietst de hele dag op een bakfiets om ijzer en oude meubels op te halen om zo het milieu een handje te helpen, om de materialen een tweede kans te geven en voor zijn eigen inkomen. Deze mensen inspireren me om zelf ook een betere buurt te maken en om me verbonden te voelen.

Wat wil je buurtbewoners meegeven met deze poster.
De Piramide staat symbool voor het huis, wat heel belangrijk voor iedereen is geworden tijdens de quarantaine. De Piramide is naast het kenmerk van West eigenlijk gewoon een heel groot huis waarin mensen samen in wonen. Net zoals in een buurt. Tijdens de Corona hebben veel buurtbewoners elkaar (soms pas voor het eerst) leren kennen. Ik wil aan de buurtbewoners die deze kleurrijke poster zien een warme en vrolijke boodschap meegeven, zodat ze met dat gevoel een blik op de buurt werpen en deze hierdoor extra gaan waarderen.

Website Doris Konings

Initiatiefnemers:
Beheerd door: