Mensen maken west

Marit Maes

POSTER ‘UNITY’

Ik wilde graag meedoen met de ontwerpwedstijd omdat ik denk een mooie visuele bijdrage te kunnen leveren aan de buurt. Het idee of dit ontwerp had ik al eerder en dit was een goede gelegenheid om de schets uit te werken tot een poster.

Ik woon nu ongeveer 6 jaar in Amsterdam en ik heb altijd in West gewoond. Het voelt echt als mijn buurt. Ik heb in veel steden en verschillende landen gewoond en Amsterdam West is mijn thuis. Dat komt met name door de vrijheid, openheid en vriendelijkheid die ik hier ervaar.

Met deze posters hoop ik de buurt als het ware een ‘geheugensteuntje’ te geven dat we allemaal met elkaar verbonden zijn, ongeacht onze verschillen. Toen er begin juni wereldwijd aandacht uitging naar racisme in onze samenleving heeft me dit veel beziggehouden. Ik heb erover gelezen en gesproken en ben van mening dat, naast aandacht besteden aan educatie over dit onderwerp, het erkennen en verantwoordelijkheid nemen
(bijv dmv je uitspreken), het ook belangrijk is om een (visuele) boodschap van eenheid en gelijkheid de wereld in te brengen. In eenheid is er kracht en vanuit deze verbondenheid zijn we vrij.

Het Erasmuspark lijkt me een mooie locatie voor deze poster, omdat het een kleurrijke buurt is. Van een afstand zie je één vorm, de boom, van dichtbij zie je verschillende mensen in detail.

www.studioheartwork.nl

Initiatiefnemers:
Beheerd door: