Mensen maken west

Mark Vertegaal

Bij deze stuur ik u mijn ontwerp voor een poster voor de ontwerpwedstrijd.

Als t-shirt designer van shirtvandedag.nl ontwierp ik een tijdlang vooral t-shirts, en ik vind het leuk nu weer eens een poster te ontwerpen. Ik heb zelf mijn hele Amsterdamse leven, nu zo’n kleine 25 jaar, in West gewoond dus het voelt wel echt als mijn buurt. Ik ben van de Baarsjes naar Bos en Lommer verhuisd, en ik waardeer met name de levendigheid en diversiteit die deze buurt zo kenmerkt. Gezien de huidige maatschappelijke discussies over de multiculturele samenleving heb ik mijn poster dusdanig ingestoken dat het een boodschap bevat voor iedereen.

De tekst, iedereen welkom in het Erasmuspark, kan m.i. op twee manieren worden geïnterpreteerd. Namelijk met en zonder komma. Daarom is de poster ook vormgegeven als een ouderwetse feel good reclameposter voor “toeristen”: Iedereen, wees welkom in het Erasmuspark. Maar aan de andere kant is het ook een statement, namelijk dat we hier niet discrimineren: Iedereen is welkom in het Erasmuspark. Dat wordt weergegeven door alleen gebruik te maken van silhouetten van mensen die recreëren in het park.

Verder bevat de poster elementen die het Erasmuspark en de buurt zo kenmerken: natuurlijk de prachtige ijsbeer, de eenden in het water, het contrast tussen de bomen en het groen van het park tegen de bebouwde achtergrond (de opstandingskerk en de New Kit zijn te onderscheiden) en zelfs een vliegtuig die met enige regelmaat over dit deel van de stad vliegt.

www.coldtomatoes.com

Initiatiefnemers:
Beheerd door: