11 augustus 2020

Fonds voor West is weer op zoek naar leden voor ons buurtcomité!

dsc_5303-8526387

Fonds voor West is weer op zoek naar leden voor ons buurtcomité!

Fonds voor West zet zich in voor initiatieven die een bijdrage leveren aan een mooiere, groenere, meer veilige, kleurrijke of schonere buurt. Het gaat hierbij om projecten die de buurt verrijken op het gebied van bijvoorbeeld cultuur, welzijn, gezondheid, ouderen, kunst, natuur, sport, jeugd en veiligheid. De nadruk ligt op de actieve betrokkenheid van bewoners, de onderlinge verbinding van mensen en het verhogen van saamhorigheid in de buurt. Fonds voor West werft en verdeelt lokaal geld.

De binnengekomen aanvragen worden beoordeeld door een comité wat bestaat uit een aantal bewoners uit Amsterdam West. Het buurt comité houdt zoveel in dat we maandelijks met een groepje west bewoners, op vrijwillige basis, bij elkaar samen komen om de ingekomen aanvragen te beoordelen op een aantal criteria die van te voren zijn vast gesteld, of die we samen vorm geven. Aan de hand van deze beoordelingen bepalen we samen welke projecten een bijdrage kunnen krijgen uit ons fonds en hoeveel dat dan is. Aanvragen kunnen aanspraak maken op een volledige vergoeding van de begroting, of een deel daar van.

Mocht het je leuk lijken om mee te beslissen over het toekennen van fondsen aan lokale initiatieven, of misschien heb je wel een super idee voor de buurt, neem dan contact op met Dirk Kelderman via de mail: info@fondsvoorwest.nldsc_5303-8526387

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *